Ce ar trebui să știi pe scurt despre televizorul LG 43QNED80T3A ? Este din punct de vedere al raportului calitate/performanță/preț cea mai bună alegere pentru un televizor QNED în 2024 ? Punctăm în acest mini-review cele mai importante caracteristici ale noului TV QNED de la LG , dar, la finalul acestui articol, vă punem la dispoziție si un review cuprinzător despre acest model.
De ce ar trebui să cumperi LG QNED 43QNED80T3A ?
- Puncte forte:
Culori vibrante: Tehnologia QNED face o treabă lăudabilă în producerea unei game largi de culori. Filmele și emisiunile beneficiază de culori bogate și naturale.
Contrast decent: Combinația de puncte cuantice și tehnologie NanoCell îmbunătățește nivelurile de contrast în comparație cu televizoarele LED standard. Negrul pare mai profund, iar luminile au mai multă percuție.
Performanță HDR bună: QNED80T3A acceptă formate HDR (High Dynamic Range) precum HDR10 și HLG. Deși nu atinge luminozitatea maximă a televizoarelor HDR de ultimă generație, conținutul HDR beneficiază totuși de un contrast și detalii îmbunătățite în lumini și umbre.
43QNED80T3A reprezintă un avans semnificativ în tehnologia televizoarelor QNED, combinând tehnologiile Quantum Dot și NanoCell pentru a îmbunătăți acuratețea culorilor, luminozitatea și calitatea generală a imaginii. prin filtrarea lungimilor de undă nedorite. Această combinație rezultă în culori vibrante, realiste și detalii clare. În schimb iluminarea din spate cu mini-LED-uri permite un control mai precis al zonelor întunecate. Acest lucru se traduce în raporturi de contrast mai bune și negru mai profund, rivalizând oarecum cu panourile OLED, evident mai scumpe. Cu o rată de reîmprospătare variabilă şi însuflețit de noul procesor Alpha 5 cu AI aflat acum la a 7-a generație, televizorul LG suportă caracteristici superioare de imagine si sunet precum HDR10 și Clear Voice Pro .
- Limitări:
Datorită iluminării din spate LED, negrul nu este la fel de profund ca cel de pe televizoarele OLED. În scenele întunecate, s-ar putea observa o ușoară înflorire (zone de lumină care apar unde nu ar trebui).
Unghiurile de vizionare nu sunt la fel de largi ca la televizoarele OLED de ultimă generație. Calitatea imaginii s-ar putea deteriora ușor atunci când este vizionată din unghiuri extreme.